ΑρχικήΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΗ Ομάδα μας

Η Ομάδα μας

Επιστημονικός Διευθυντής του Οφθαλμολογικού Κέντρου Διαύγεια: κ. Ευριπίδης Μ. Βαρδαβάς

Ο κ. Ευριπίδης Βαρδαβάς είναι χειρουργός οφθαλμίατρος.

Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή στον Πειραιά και απέκτησε το πτυχίο Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά το πέρας της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου στο Νοσοκομείο Λοιμοδών Νόσων Αθηνών, ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στην Πολυκλινική Αθηνών και το Οφθαλμιατρείο Αθηνών. Κατόπιν, παρακολούθησε για σειρά ετών πλήθος σεμιναρίων και ιατρικών συνεδρίων στο εξωτερικό προκειμένου να αποκτήσει περαιτέρω εξειδίκευση πάνω στην εφαρμογή των φακών επαφής.  

Με την εφαρμογή φακών επαφής και πιο συγκεκριμένα με την εφαρμογή φακών επαφής για κερατόκωνο ασχολείται από το 1973. Για τον λόγο αυτό, θεωρείται ένας από τους πρώτους και, παράλληλα, πιο έμπειρους εφαρμοστές φακών επαφής στην Ελλάδα, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 70.000 εφαρμογές κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα σταδιοδρομίας του. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ενός σημαντικού αριθμού εργασιών αλλά και ως ομιλητής σε συνέδρια σχετικά με την εφαρμογή φακών επαφής μετά από την επέμβαση καταρράκτη σε νεογνά και παιδιά. Επιπλέον, έχει υπάρξει ο κύριος ομιλητής σε συνέδρια για διόρθωση μυωπίας με φακούς paragon. 

Το 1995 ίδρυσε το πρότυπο Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια, το οποίο θεωρείται σήμερα ένα από τα κορυφαία ιατρεία του είδους του στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με την Οφθαλμολογική Κλινική Υπαπαντή για επεμβάσεις καταρράκτη, καθώς επίσης και με το Οφθαλμολογικό Κέντρο Αθηνών για επεμβάσεις Excimer Laser.

Αποτελεί μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας και έχει τρία παιδιά.

 

 

Επιστημονικός Συνεργάτης του Οφθαλμολογικού Κέντρου Διαύγεια: κ. Μιχάλης Ε. Βαρδαβάς

Ο κ. Μιχάλης Βαρδαβάς γεννήθηκε στις 15/07/1972 στην Θεσσαλονίκη και είναι πανεπιστημιακός Οπτομέτρης.

 

Αποφοίτησε από το Λύκειο Παπάγου το 1990 και από το 1991 έως και το 1998 φοίτησε στο Glasgow Caledonian University αποκτώντας πτυχίο μπάτσελορ BSc Optometry. Τα έτη 2002-2003 ασχολήθηκε ενεργά με πρακτική Οπτομετρίας στην Γλασκώβη και το Εδιμβούργο, εξειδικεύθηκε στην εξέταση κατ’ οίκον με την εταιρία VISION CALL OPTICIANS ενώ παρακολούθησε πολλά σεμινάρια σχετικά με το γλαύκωμα, τον σακχαρώδη διαβήτη και την αμφιβληστροειδοπάθεια.

 

Εκπαιδεύτηκε και εξειδικεύθηκε στην εξέταση και εφαρμογή φακών επαφής καθώς και στην εφαρμογή και χρήση βοηθημάτων χαμηλής όρασης (low vision).

 

Από το 2004-2009 απασχολήθηκε στον Οπτικό Οίκο Βαρδαβάς, Ακαδημίας 18, ως υπεύθυνος στον τομέα του εργαστηρίου κατασκευής γυαλιών και στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια, διενεργώντας προεγχειρητικούς ελέγχους για LASIK, εξετάσεις για οπτικά πεδία, μελέτη και αξιολόγηση τοπογραφίας κερατοειδούς και ορθοπτική εξέταση. Από το 2009-2018 είχε οπτικό κατάστημα στην πόλη της Κορίνθου.

 

Αυτή τη στιγμή αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Οφθαλμολογικού Κέντρου Διαύγεια και είναι ο πρωτότοκος γιος του χειρουργού οφθαλμίατρου κ. Ευριπίδη Μ. Βαρδαβά, ιδρυτή και επιστημονικού διευθυντή του Οφθαλμολογικού Κέντρου Διαύγεια.