ΑρχικήΤι λένε για εμάς

Τι λένε για εμάς

Είχα επισκεφθεί το Οφθαλμολογικο Κέντρο Διαύγεια πριν από 5-6 περίπου έτη, κατόπιν συστάσεων γνωστών μου που ήξεραν το Κέντρο. Η ενέργεια αυτή θεωρώ πως ήταν ό,τι καλύτερο έκανα για να επιλύσω το πρόβλημα μου, καθώς είχα ταλαιπωρηθεί αρκετά στο παρελθόν από αυτό. Ο λόγος της επίσκεψής μου ήταν για να επιλύσω το θέμα της χαμηλής μου όρασης λόγω του κερατόκωνου που είχα και των συχνών μολύνσεων. Μου έκανε τρομερά θετική εντύπωση πως τόσο ο κ. Βαρδαβάς όσο και οι συνεργάτες του, αφιέρωσαν πολύ χρόνο για να εξετάσουν ενδελεχώς το πρόβλημά μου, το οποίο και επίλυσαν με άριστο τρόπο, χαρίζοντάς μου μια οπτική οξύτητα που δεν φανταζόμουν. Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους θα πρότεινα το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια σε κάποιον γνωστό μου είναι οι εξής δύο: Ο πρώτος είναι η απίστευτη τεχνογνωσία που διαπίστωσα πως υπάρχει ακόμα και πάνω στα πιο σύνθετα οφθαλμολογικά προβλήματα και ο δεύτερος η ανθρωπιά και η ευαισθησία που επιδεικνύει ο κ. Βαρδαβάς προς τον πάσχοντα, που αποδεικνύουν περίτρανα πως είναι από τους γιατρούς που τιμούν το λειτούργημα τους και δεν εκμεταλλεύονται τον ασθενή. Έχοντας μια πολύ αναλυτική εικόνα πολλών οφθαλμολογικών κέντρων στην Αθήνα, αυτό που έχω να πω είναι πως, αν κάποιος θέλει να επιλύσει το πρόβλημα του αποτελεσματικά και να συνομιλήσει έντιμα με ένα γιατρό, οφείλει πρώτα απ' όλα να περάσει από το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια.

 

Δρ Χρήστος Ταουσάνης - Διδάκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Έκανα εγχείρηση Laser για την μυωπία μου τον Απρίλιο του 2015 στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια. Την εγχείρηση μου την έκανε ο γιατρός κύριος Ευριπίδης Βαρδαβάς. Γνώριζα το κέντρο από παλαιότερα μιας και ο οφθαλμίατρος κύριος Βαρδαβάς με παρακολουθούσε και είχα εξαιρετική γνώμη για την σοβαρότητα του κέντρου, την αξιοπιστία και τον επαγγελματισμό του κου Βαρδαβά. Παρόλα αυτά μια εγχείρηση Laser μυωπίας είναι αρκετά πιο σοβαρή υπόθεση από την απλή οπτική εξέταση. Η εμπειρία μου όμως από την διεξαγωγή της επέμβασης επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την άριστη γνώμη που είχα για το κέντρο. Δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η διαδικασία υλοποιήθηκε σε σύντομο χρόνο με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες (χειρουργικός ρουχισμός, διεξαγωγή επέμβασης σε στείρο χώρο, υπερσύγχρονος εξοπλισμός κλπ). Το εντυπωσιακό είναι όμως ότι είχα πολύ γρήγορη αποκατάσταση. Μόλις μετά από μερικές ώρες από την εγχείρηση ήμουν σε θέση να διαβάζω τα email μου στον υπολογιστή και την επόμενη ημέρα οδήγησα μόνη μου μέχρι το κέντρο για τον επανέλεγχο. Επίσης, η εξυπηρέτηση του κέντρου μετά την επέμβαση ήταν άριστη: τακτικοί επενέλεγχοι καθώς και πολύ σαφείς οδηγίες για την αποκατάσταση. Έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια από την επέμβαση και η όρασή μου είναι άψογη παρότι σε αρκετές περιπτώσεις ξέρω ότι επανέρχεται η μυωπία σε μικρότερους βαθμούς. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια για επέμβαση Laser αλλά και για κάθε θέμα οπτικής θεραπείας.

 

Κάτια Μπουγάτσου - Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

Αγαπητέ κ. Βαρδαβά,

Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που μπορώ να δημοσιοποιήσω μέσω του site του Οφθαλμολογικού Κέντρου Διαύγεια αυτά που γνωρίζουν ήδη φίλοι και γνωστοί και σας λέω κατ' ιδίαν. Εδώ και τριάντα περίπου χρόνια σας εμπιστεύομαι την όρασή μου, ενώ την τελευταία δεκαετία, το ίδιο ακριβώς ισχύει για τον άντρα μου, τον γιο μου αλλά και πολλούς φίλους μου. Πίσω από αυτή την εμπιστοσύνη κρύβεται η εξαιρετική επαγγελματική σας κατάρτιση και, κυρίως, η κατανόηση, η αφοσίωση και η ζεστασιά που επιδεικνύετε σε κάθε μας συνάντηση. Εσείς προσωπικά φροντίσατε να φορώ φακούς επαφής για πολλά χρόνια, χωρίς να αντιμετωπίσω το παραμικρό πρόβλημα, ενώ όταν χρειάστηκε να υποβληθώ σε επέμβαση καταρράκτη (γιατί μεγάλωσα λίγο και είμαι πλέον μια νεότατη συνταξιούχος), αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, υπό τη δική σας επίβλεψη και φροντίδα. Κάτι που ισχύει και για τις επεμβάσεις laser που κάνατε στον γιο μου αλλά και στον σύζυγο μου. Για όλους αυτούς τους λόγους και παρότι πάντα αποφεύγω να συστήνω γιατρούς ή ιατρικά κέντρα σε φίλους και γνωστούς, για εσάς προσωπικά αλλά και για το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια θα κάνω μια μεγάλη εξαίρεση. Σας εύχομαι ειλικρινά κάθε επιτυχία στα προσωπικά σας σχέδια και, κυρίως, προσωπική ευτυχία.

 

Κωνσταντίνα Θερμοπούλου - Συνταξιούχος

 

Τον κ. Ευριπίδη Βαρδαβά τον γνωρίζω αρκετά χρόνια. Τον επισκέφθηκα αρχικά για οφθαλμολογικό έλεγχο και αργότερα για επέμβαση καταρράκτη και επέμβαση με Laser για βελτίωση της οράσεώς μου. Αμέσως σε κερδίζει με την επιστημονική του κατάρτιση, την άψογη συμπεριφορά του αλλά και την ειλικρίνειά του. Εντοπίζει το πρόβλημα και σου προτείνει την πλέον ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημά σου.

Θα ήθελα όμως να αναφερθώ ιδιαιτέρως και στον άνθρωπο Ευριπίδη Βαρδαβά: αφουγκράζεται το πρόβλημά σου, έτοιμος να συζητήσει και να βοηθήσει. Σε ενθαρρύνει. Ακέραιος χαρακτήρας , ακούραστος, φιλικός, καλοσυνάτος με αστείρευτο χιούμορ. Τον αισθάνεσαι οικείο, τον εμπιστεύεσαι. Πιστεύω πως ο κ. Ευριπίδης Βαρδαβάς ανήκει στις κορυφές της ιατρικής επιστήμης. Με την πλούσια εμπειρία του και με την βοήθεια των άξιων συνεργατών του σίγουρα αποτελεί εγγύηση για όποιον ταλαιπωρείται από προβλήματα όρασης. Θερμές ευχαριστίες και θερμές ευχές για καλή συνέχεια.

 

Γεώργιος Ζώγας - Συνταξιούχος

Είμαι πελάτισσα του Οφθαλμολογικού Κέντρου Διαύγεια εδώ και δέκα περίπου χρόνια. Αφορμή για την έναρξη της συνεργασίας μας με τον κ. Βαρδαβά στάθηκε η μυωπία μου -είχα επτά βαθμούς και αναζητούσα έναν “σωστό” οφθαλμίατρο που θα μπορούσε να παρακολουθήσει την εξέλιξη του προβλήματός μου και να με βοηθήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπισή του, μέσα από την χορήγηση των κατάλληλων συνταγών για γυαλιά οράσεως και φακούς επαφής. Η επιλογή μου αυτή υπήρξε απόλυτα σωστή, αφού ο κ. Βαρδαβάς στο πέρασμα των χρόνων αποδείχτηκε όχι μόνο άριστος γνώστης του αντικειμένου του αλλά και ένας άνθρωπος που έχει πάντα την υπομονή και την καλή διάθεση να εξηγήσει στον ασθενή απλά και κατανοητά τη φύση του εκάστοτε προβλήματος και τι ακριβώς πρέπει να γίνει προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό. Ένας γιατρός που τιμά το λειτούργημά του. Για τους λόγους αυτούς, όταν η κόρη μου έπρεπε να κάνει επέμβαση laser για την μυωπία της πριν από μερικά χρόνια, η επιλογή του κ. Βαρδαβά αποτελούσε μονόδρομο. Αλλά και για μένα προσωπικά, όταν χρειάστηκε να κάνω επέμβαση για καταρράκτη και στα δύο μάτια πριν από έναν περίπου χρόνο. Παρότι αρχικά φοβόμουν ιδιαίτερα το χειρουργείο, τελικά η όλη διαδικασία, όπως με είχε διαβεβαιώσει ο γιατρός από την αρχή, ήταν πολύ πιο απλή απ' όσο φανταζόμουν και είχε εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Αμαρυλλίς Βισβάρδη - Συνταξιούχος

Αφορμή για τη γνωριμία μου με τον οφθαλμίατρο κ. Ευριπίδη Βαρδαβά και την πρώτη μου επίσκεψη στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια στάθηκε ο κερατόκωνος που εμφάνισα πριν από 11 περίπου χρόνια. Ο γιατρός τότε, αφού προέβη σε όλες τις απαραίτητες μετρήσεις, εντός μερικών μόλις ημερών με προμήθευσε με τους κατάλληλους φακούς επαφής, φτιαγμένους ειδικά για την περίπτωσή μου. Από τότε, επισκέπτομαι το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια περίπου μια φορά τον χρόνο προκειμένου ο γιατρός να μου κάνει το απαραίτητο ετήσιο οφθαλμολογικό check up και να διαπιστώσει αν χρειάζεται να αλλάξω τους φακούς επαφής που χρησιμοποιώ για τον κερατόκωνο αλλά και για να βεβαιωθεί ότι δεν έχει προκύψει κάποιο άλλο πρόβλημα στην όρασή μου. Δυστυχώς, όμως, όπως μου έχει εξηγήσει ο γιατρός, λόγω ηλικίας τώρα τελευταία έχει προκύψει και καταρράκτης. Είμαι όμως αισιόδοξος και πιστεύω ότι ο κ. Βαρδαβάς θα με βοηθήσει να ξεπεράσω και το συγκεκριμένο πρόβλημα, επειδή πρόκειται για έναν άριστο επιστήμονα που με μια πλήρη οφθαλμολογική εξέταση μπορεί να διαπιστώσει άμεσα από τι πάσχει ο ασθενής και να του προτείνει με ειλικρίνεια την καλύτερη δυνατή λύση. Για έναν σωστό επαγγελματία που εμπνέει εμπιστοσύνη χάρη στη βαθιά γνώση του αντικειμένου του αλλά και την τεράστια πείρα που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια.

 

Παναγιώτης Λαδίκας - Συνταξιούχος

Είμαι πάρα πολλά χρόνια πελάτισσα, όπως και η οικογένειά μου, και θεωρώ ότι είστε οι καλύτεροι. Έπασχα από κερατόκωνο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η σχέση μου με το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια ξεκίνησε όταν βρέθηκα στον Οπτικό Οίκο Βαρδαβάς για αγορά γυαλιών. Εκεί συνάντησα για πρώτη φορά τον οφθαλμίατρο κ. Ευριπίδη Βαρδαβά ο οποίος, αφού με εξέτασε στον χώρο του “Διαύγεια”, μου πρότεινε μία λύση για το οφθαλμικό μου πρόβλημα. Από τότε, έχω επισκεφτεί και άλλον οφθαλμίατρο, αλλά η αντιμετώπιση του προβλήματός μου από τον κ. Βαρδαβά ήταν η πιο άμεση και αποτελεσματική. Επίσης, εκείνο το οποίο μου έκανε εντύπωση ήταν η άριστη εξυπηρέτηση του προσωπικού στο ιατρείο. Για όλους αυτούς τους λόγους η οικογένειά μου κι εγώ εξακολουθούμε να επισκεπτόμαστε το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια ακόμη και σήμερα.

 

Σταυρούλα Παυλίτινα - Δημόσιος Υπάλληλος

Στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια και τον κ. Ευριπίδη Βαρδαβά ήρθα πριν από μια τετραετία περίπου, αναζητώντας μια δεύτερη γνώμη για το δεξί μου μάτι, από το οποίο δεν μπορούσα να δω. Ο γιατρός που με παρακολουθούσε μέχρι τότε, όπως αποδείχτηκε, δεν είχε κάνει σωστή διάγνωση και, ενώ έπασχα από καταρράκτη, μου είχε πει λανθασμένα ότι το πρόβλημα που αντιμετώπιζα οφειλόταν σε κάποιο ελάττωμα που είχα εκ γενετής. Όμως ο κ. Βαρδαβάς, αφού με εξέτασε προσεκτικά, κατάλαβε την πραγματική αιτία του προβλήματος μου και μετά από την απαραίτητη προετοιμασία, έκανα τελικά επέμβαση καταρράκτη μετά από μερικές εβδομάδες. Δεν είναι υπερβολή να πω λοιπόν ότι στον κ. Βαρδαβά, νιώθω ότι χρωστάω σε σημαντικό βαθμό την όρασή μου.

 

Ράνια Γάτου - Συνταξιούχος

Για τον χειρουργό οφθαλμίατρο κ. Ευριπίδη Βαρδαβά αλλά και για το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια έμαθα πριν από μια τριετία περίπου από κάποια καλή μου φίλη η οποία είχε κάνει επέμβαση laser για τη μυωπία της. Την περίοδο εκείνη είχα κι εγώ μυωπία και έψαχνα να βρω τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να απαλλαγώ από αυτήν. Πάνω σε κάποια φιλική κουβέντα λοιπόν, πληροφορήθηκα για τον γιατρό και για το “Διαύγεια”, το οποίο και αποφάσισα να επισκεφτώ μετά από μερικές ημέρες. Έπειτα από τις απαραίτητες εξετάσεις και τη σχετική ενημέρωση από τον κ. Βαρδαβά, τελικά προχώρησα κι εγώ στη συγκεκριμένη επέμβαση. Μιλώντας τότε με το γιατρό, θυμάμαι ότι αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν η βαθιά γνώση του αντικειμένου του, η φιλικότητά και η ειλικρίνειά του. Εννοείται, φυσικά, πως θα πρότεινα το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια και τον κ. Βαρδαβά και για όποιον αναζητά έναν αληθινό επαγγελματία και έναν απόλυτα καταρτισμένο επιστήμονα σε οποιοδήποτε οφθαλμολογικό ζήτημα. Πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για την αντιμετώπιση της μυωπίας με laser, από την οποία, προσωπικά, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.

 

Κωνσταντίνος Ηγούμενος - Ιδιωτικός υπάλληλος

Το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια μου το σύστησε πριν από 4 περίπου χρόνια ένας καλός φίλος. Είχα υψηλή πίεση στο μάτι και ο φίλος μου αυτός, ο οποίος τυχαίνει να είναι και οπτικός, μου πρότεινε να επισκεφτώ τον κ. Βαρδαβά για να ελέγξω την πίεση αλλά και για να κάνω όλες τις απαραίτητες οφθαλμολογικές εξετάσεις. Η πρώτη μου εκείνη επίσκεψη στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια στάθηκε αρκετή για να επιλέξω οριστικά τον κ. Βαρδαβά για οποιοδήποτε ζήτημα είχε να κάνει με την υγεία των ματιών μου. Ο γιατρός με “κέρδισε” τότε όχι μόνο γιατί αποδείχτηκε άριστος γνώστης του αντικειμένου του αλλά κι επειδή φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι είχε τη διάθεση να μου εξηγήσει φιλικά και με απλά, κατανοητά λόγια το πρόβλημα και τι έπρεπε να γίνει προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό αποτελεσματικά. Όλα αυτά, μάλιστα, τα επιβεβαίωσα και στις επόμενες επισκέψεις μου. Για τους λόγους αυτούς, εννοείται πώς θα πρότεινα τον κ. Βαρδαβά και το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια σε όποιον φίλο ή γνωστό μου αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τα μάτια του, χωρίς δεύτερη σκέψη. Κάτι που έχω κάνει ήδη αρκετές φορές μέχρι σήμερα, με ιδιαίτερη χαρά.

 

Γεώργιος Παπαδάκης - Συνταξιούχος

Για το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια έμαθα πριν από μερικά χρόνια από συστάσεις φίλων και συγγενών, ψάχνοντας κάποιο αξιόπιστο ιατρείο που θα παρακολουθεί την υγεία των ματιών μου. Όλοι ανεξαιρέτως είχαν να πουν έναν καλό λόγο για τον επαγγελματισμό και τη βαθιά επιστημονική γνώση του κ. Βαρδαβά, το φιλικό, ανθρώπινο περιβάλλον του Οφθαλμολογικού Κέντρου Διαύγεια αλλά και για τη συνέπεια και προθυμία του προσωπικού να εξυπηρετήσει και να κατευθύνει -στοιχεία που είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω προσωπικά, από την πρώτη μου κιόλας επίσκεψη. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια στιγμή από την μέχρι σήμερα “συνεργασία” μου με το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια, αυτή δεν είναι άλλη από την επέμβαση laser για μυωπία που χρειάστηκε να κάνω κάποια στιγμή και από την οποία έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη, αφού τα αποτελέσματά της ήταν πραγματικά εντυπωσιακά και απόλυτα σύμφωνα με την πρόγνωση που είχε κάνει ο κ. Βαρδαβάς. Εννοείται λοιπόν πώς θα πρότεινα το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια ανεπιφύλακτα!

 

Νόρα Δανηλάτου - Ιδιωτική Υπάλληλος

Πληροφορήθηκα για τον οφθαλμίατρο κ. Ευριπίδη Βαρδαβά από μία συγγενή μου η οποία τύγχανε ασθενής του και με διαβεβαίωνε για τη φήμη του. Κατά το παρελθόν, είχα ήδη επισκεφθεί πλήθος ιατρών για ένα οφθαλμολογικό μου νόσημα το οποίο για καιρό παρέμενε αδιάγνωστο. Ο κ. Βαρδαβάς ήταν αυτός που, τελικά, διέγνωσε το νόσημα από το οποίο έπασχα. Κατόπιν, με σπάνια εντιμότητα, μου ομολόγησε πως το νόσημα αυτό δεν αφορούσε την αρμοδιότητά του. Έτσι, πήρε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε τηλεφωνικά με κάποιον εξειδικευμένο πάνω στη νόσο συνάδελφό του. Επιπλέον, ο κ. Βαρδαβάς οργάνωσε όλες τις λεπτομέρειες ώστε μέσα σε μία μόλις ώρα, να με περιμένει ο επόμενος ιατρός στο ιατρείο του, όπου και τον επισκέφθηκα. Δεν είναι λοιπόν μόνον η βαθιά επιστημονική γνώση και η ύψιστη ευαισθησία αλλά και το ειλικρινές αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο που καθιστούν στη συνείδησή μου τον κ. Ευριπίδη Βαρδαβά ως τον οφθαλμίατρο που κάθε ασθενής μπορεί να εμπιστευτεί ανεπιφύλακτα την ακριβή αίσθηση της όρασής του!

 

Πόπη Σπυροπούλου - Καθηγήτρια Αγγλικών

Το ότι έρχομαι στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια εδώ και 26 χρόνια σίγουρα δεν είναι τυχαίο: λειτουργεί πάντοτε με άψογο τρόπο ενώ είναι εξοπλισμένο πλήρως με μηχανήματα που αφορούν την υγεία των ματιών. Για μένα, αυτά οφείλονται στην προσωπική φροντίδα του κ. Ευριπίδη Βαρδαβά. Τι να πει κανείς για τον άνθρωπο και επιστήμονα κ. Βαρδαβά! Πρόκειται για σπάνια περίπτωση γιατρού, που πλησιάζει τον ασθενή πρώτα με αληθινή ανθρωπιά και κατόπιν τον εξετάζει με την τέλεια επιστημονική του εξειδίκευση στους φακούς επαφής.

 

 

Κατερίνα Κόμη - Δημόσιος Υπάλληλος

Αρχικά επισκέφθηκα το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια εντελώς τυχαία, για μια εξέταση μέτρησης μυωπίας μετά τη δουλειά μου, καθώς βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας. Γνωρίζοντας προσωπικά το γιατρό κ. Ευριπίδη Βαρδαβά εκτίμησα το μεράκι και την αγάπη για τη δουλεία του, αλλά το σημαντικότερο, το ανθρώπινο πρόσωπο που επέδειξε προς τον πελάτη-ασθενή. Κατόπιν, τον εμπιστεύτηκα για επέμβαση διόρθωσης της μυωπίας με laser, από την οποία, αλλά και την μετέπειτα πορεία μου, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.

 

 

Γιώργος Αντωνόπουλος - Δημόσιος Υπάλληλος