ΑρχικήΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟΣ

ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟΣ

Ο κερατόκωνος είναι μία πάθηση του κερατοειδή που προοδευτικά λαμβάνει ανώμαλο κωνικό σχήμα, προκαλώντας σοβαρή διαταραχή της όρασης λόγω δημιουργίας ανώμαλου αστιγματισμού. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι σήμερα περίπου 20.000 άτομα πάσχουν από κερατόκωνο.

Εδώ και δύο και πλέον δεκαετίες, το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια και ο οφθαλμίατρος κ. Ευριπίδης Βαρδαβάς ειδικεύονται στην αντιμετώπιση του κερατόκωνου μέσα από τη μελέτη και την εφαρμογή ειδικών φακών επαφής όλων των τύπων (σκληροί αεροδιαπερατοί, υβριδικοί, μαλακοί κερατοκωνικοί και σκληρικοί) με μεγάλη επιτυχία.

Σκοπός μας στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του κερατόκωνου μέσα από την επιλογή των κατάλληλων φακών επαφής ώστε να καθυστερήσει όσο το δυνατό περισσότερο ή ακόμη και να αποφευχθεί εντελώς η μεταμόσχευση κερατοειδούς.


Σχετική μελέτη έχει δείξει ότι 65% των μεταμοσχεύσεων θα μπορούσε να έχει αποτραπεί αν είχαν εφαρμοστεί σωστά οι κερατοκωνικοί φακοί επαφής ενώ μετά από μεταμόσχευση κερατοειδούς απαιτείται η χρήση ειδικών φακών επαφής σε ποσοστό που αγγίζει το 50%.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κερατόκωνο μπορείτε να βρείτε εδώ.